Hoe publiceer ik een lijst met kandidaten on-line voor mijn klant?

Kandidaten kan je delen met (interne) klanten zoals, hrm managers, lijnmanagers etc., zonder dat deze toegang tot CATS moeten krijgen. Deze optie is beschikbaar via het tabblad Lijsten.

Zo kan je bijvoorbeeld een shortlist presenteren van geschikte kandidaten met beperkte informatie. Of juist alle kandidaten presenteren met volledige informatie welke op een specifieke functie hebben gesolliciteerd. Je (interne) klant hoeft je dan in feite alleen nog maar te bellen/mailen welke kandidaat hij/zij graag uit wil nodigen voor een gesprek. Of, afhankelijk van de informatie die je wil tonen, dat je (interne) klant zelf contact opneemt met de kandidaat.

Hoe werkt het:

1) Maak eerst een lijst welke alleen bestaat uit kandidaten. Een handige lijst kan bijvoorbeeld gemaakt worden door te klikken op het tabblad kandidaten en daarna een filter toevoegen door op het + te klikken naast zoeken en te kiezen voor het specifieke bedrijf om alle kandidaten toe te voegen welke in de vacature pijplijnen zitten bij dit specifieke bedrijf. Klik op Toepassen filters. Klik nu op het getal wat verschijnt in de blauwe "# resultaten" box (rechter boven- en onderkant van het scherm) en kies Toevoegen aan lijst. Geef een naam mee en klik op Maak Nieuwe Lijst en vervolgens klik je op Toevoegen aan Lijsten.

2)
Klik op het tabblad Lijsten, daarna op de naam van de lijst die je zojuist hebt gemaakt.

3)
Klik op Publiceer.

4) Geef de lijst een naam, eventueel een wachtwoord en kies de velden welke getoond mogen worden. Er zijn twee checkboxes, "Lijst" en "Details". Lijst zou kort en krachtig moeten zijn. Dat is namelijk hetgeen de bezoeker ziet wanneer deze het lijst overzicht bekijkt van alle kandidaten in de lijst. "Details" bevat de velden welke getoond worden nadat de bezoeker op een specifieke kandidaat heeft geklikt. Hier kan je dus meer gedetaileerde informatie over de kandidaat laten weergeven.

Indien de checkbox "CV" is aangevinkt, dan zal de bezoeker tevens het originele CV kunnen inkijken/downloaden.

5)
Klik Publiceer en er wordt door CATS automatisch een weblink gemaakt. Kopieer deze link en email deze (met eventueel ingestelde wachtwoord) naar de personen die de lijst mogen inzien. Indien je een wachtoord bij de lijst hebt ingesteld, dan is de bezoeker verplicht om dat wachtwoord in te vullen nadat deze op de weblink heeft geklikt.